Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Caracatiță cu cartofi și chili
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porții: 6

Ingrediente: 1 kg caracatițe semipreparate, 1 ceapă albă, 4 caței de usturoi, 1/2 lămîie, 3-6 ardei chili uscați, 2 linguri cu ulei de măsline, 50 ml vin alb demisec, 1 conservă mică de roșii curățate, 1 lingură cu smîntînă, 2 linguri capere, 2 linguri frunze de pătrunjel tocate, sare, piper negru măcinat.

Mod de preparare: Caracatițele se taie în bucăți mari de 3 cm, ceapa se taie mărunt, iar usturoiul se zdrobește.
Ardeii se curață de sîmburi și se zdrobesc.
Uleiul se pune într-o tigaie mare la încins și se prăjește puțin ceapa, se adaugă caracatițele și se prăjesc 5 minute amestecînd continuu. Dacă se formează zeamă, se prăjește atîta timp pînă ce aceasta se evaporă.
Usturoiul și ardeii se pun în tigaie. Se sărează și se piperează. Roșiile se zdrobesc și se pun în tigaie. Se toarnă vinul. Tigaia se acoperă cu un capac și se lasă să fiarbă aproximativ 30 de minute.
Se adaugă apoi caperele și se fierbe încă 10 minute, fără capac, pînă ce sosul este gros.
Deasupra se adaugă smîntînă, frunze de pătrunjel și zeamă de lămîie.
Se servește cu cartofi înabușiți.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.