Calamar cu sos verde
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 800 g calamar gata curățat, 1 ceapă, 2 căței de usturoi, 1 legătură mare de pătrunjel, 2 lingurițe oțet, 1 linguriță făină, 200 ml ulei de măsline, sare, piper.
Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt și se călește ușor în ulei de măsline, aproximativ 5 minute, se adaugă calamarul tăiat bucățele și se mai lasă 5 minute. Usturoiul și pătrunjelul se pisează în mojar, pînă devine o pastă. Făina se amestecă cu un pahar de apă, se varsă în mojar, se amestecă bine, se adaugă și oțetul. Se varsă în tigaia cu calamar și se amestecă bine, se acoperă și se lasă acoperit 30 minute pînă cînd calamarul se pătrunde bine.
Se servește cald.
|