|  Budincă de vanilie Rețetă ovo-lacto-vegetariană
 
 
 
    
    Timp de preparare: 50 min.
    
 Complexitate: medie
 
 
 
    Ingrediente: 2 cesti de lapte, 3 oua, 1/4 ceasca zahar tos foarte fin, 1/4 lingurita esenta de vanilie, nucsoara pisata pentru presarat.
    
 Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C, se unge cu ulei o forma rezistenta la foc si se amesteca bine - 2 minute - laptele, ouale, zaharul si esenta de vanilie. Se toarna compozitia in forma unsa si deasupra se presara nucsoara pisata. Se aseaza forma de budinca intr-un vas (tava) adanc, mai mare, in care se toarna apa pana la jumatatea peretilor formei. Se da la cuptor, se lasa 20 de minute, se reduce temperatura la 160 grade C si se mai coace inca 20 de minute, pana ce se intareste budinca. (Se incearca intepand-o cu un cutit care trebuie sa ramana curat.)
 Se scoate budinca din baia de apa si se serveste garnisita - eventual - cu mai multe soiuri de fructe.
 |