Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Budincă de legume cu salam

Timp de preparare: 1 h 50 min.

Complexitate: redusă

Porții: 6

Ingrediente: 200 g orez cu bobul lung, 4 dovlecei mici, 4 cepe mari, 8 rosii tari, 200 g salam, 3 crengute de cimbru, 2 crengute de rozmarin, 6 fire de patrunjel, 6 codite de ceapa verde, 4 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Fierbeti orezul circa 12 minute in apa multa cu sare si lasati-l sa se scurga.
Incingeti cuptorul la 150 grade C si ungeti cu unt un vas de Jena sau de lut termorezistent. Taiati patrunjelul si coditele de ceapa (cu foarfeca), incorporati-le in orez si turnati orezul pe fundul vasului uns. Curatati cepele si taiati-le rondele de 1/2 cm grosime. Spalati rosiile si taiati-le felii groase de 1 cm, spalati dovleceii si taiati-i rondele groase de 1/2 cm, iar salamul taiati-l felii de 1/2 cm grosime.
Asezati peste orez cate un strat de legume (alternativ) si la sfarsit un strat de salam. Sarati, piperati, presarati deasupra cimbrul si rozmarinul, dati budinca o ora si 15 minute la cuptor si serviti-o calduta sau rece (nu direct de la frigider).





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.