Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Borș moldovenesc cu găină și tăiței
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porții: 6

Ingrediente: O găină nu prea tânără, 300 g tăiței de casă, 1-2 cepe, 1/2 țelină, 1-2 rădăcini de pătrunjel, 1 morcov, câteva boabe piper, sare, mărar, leuștean și pătrunjel tăiat mărunt și 1 l de borș acru.

Mod de preparare: Găina curățată, spălată, se taie bucăți, se fierbe cu apă atât cât este nevoie. După ce a fiert, se adună spuma, se adaugă puțină sare. Dacă mai apare spuma din nou, se adună, apoi se șterg marginile oalei și se lasă să fiară încet pe foc domol. După ce pasărea a fiert 50-60 minute, se adaugă legumele întregi crestate la capete în patru ți se lasă să fiarbă încet împreună până va fi gata. În acest interval, se prepară tăițeii de casă cu ou și cu făină cât cuprinde.
După ce găina a fiert, se scoate împreună cu legumele, se pune pe platou, iar în supa strecurată se pun la fiert tăițeii. Când tăițeii sunt fierți, se potrivește supa la gust de sare și se acrește cu borșul fiert separat și curățat de spumă. La servire, bucățile de pasăre se pun într-un castron, peste ele se toarnă borșul și tăițeii și se presară cu verdeață.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.