Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Biscuiți cu miere
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Ingrediente: 500 g faina, 200 g miere, 100 g zahar, 100 g unt, un ou, un galbenus, 100 ml lapte, o lingurita scortisoara macinata, un virf de lingurita cuisoare macinate, o lingurita cu virf amoniac carbonic.
Glazura: un albus, 200 g zahar pudra, 50 ml zeama lamiie.

Mod de preparare: Mierea se cintareste direct in castron, adaugind toate ingredientele indicate si la urma, faina cu amoniacul. Se amesteca toate, apoi se framinta cu mina 2-3 minute. Aluatul se lasa la rece 2-3 ore sau de seara pina dimineata, acoperit ca sa nu prinda crusta. Se ia din aluat cite o bucata si pe masa presarata cu faina. I se da forma de sul cu diametrul de 2 cm, care, apoi, se taie in bucati de 2 cm. Bucatile se ruleaza intre palme, formindu-se bile, care se asaza in tava presarata cu faina cu distanta de 3 cm intre ele, deoarece vor creste la copt. Tava se introduce in cuptorul bine incalzit inainte la foc mijlociu si se coc circa 30 minutem focul reducindu-se imediat la submijlociu, fara sa se deschida cuptorul 20 minute. Din cauza mierii, se rumenesc mai mult si se intaresc. Pe masura ce se coc, se asaza intr-o cratita de 4-5 l. Cind toti biscuitii sint copti, se desarta peste ei, in mai multe locuri, glazura, adunindu-se bine de pe vas cu lopatica de plastic. Cratita se prinde, apoi, de toarte, se salta in sus pentru ca biscuitii rasturnindu-se sa se unga pe toate fetele cu glazura. Dupa aceea, biscuitii se asaza pe baza lor, pe o foaie de nailon, lasindu-se 3-4 ore, pina cind se usuca glazura. Se pot pastra in cutie de metal inchisa sau in punga de nailon.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.