Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Aspic de curcan cu ciuperci
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porții: 6

Ingrediente: 1 kg carne de curcan cu oase, 3,5 litri de apă, 20 g gelatină, 2 cepe, 1 morcov, 1/4 țelină, 1 frunză de dafin, 5 boabe de piper, sare, piper, 75 g unt, 500 g ciuperci, salată verde.

Mod de preparare: Carnea de curcan se pune la fiert în trei litri de apă. Se adună spuma, se adaugă morcovul și țelina tăiate in cubulețe, frunza de dafin, boabele de piper și sarea după gust.
Se lasă la clocotit pînă cînd car­nea este aproape fiartă și se adau­gă cepele tocate mărunt. Se mai toarnă jumătate de litru de apă și se fierbe în continuare pînă cînd carnea se desprinde de pe oase.
Se pune puțin lichid la rece, se adaugă gelatina în el și se lasă să se umfle. Se curăță carnea, se taie în fîșii subțiri, apoi se pune într-un vas.
În lichidul din oală, se dizolvă gelatina, se strecoară și se lasă să se răcească complet.
Se tapetează o tavă de cozonac cu folie alimentară, se toarnă puțin lichid și se introduce în frigider ca să se închege.
Se așează fîșiile de carne, se toarnă restul de lichid și se dă la rece.
Se servește cu ciuperci călite in unt, cu sare și piper sau salată verde.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.