Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Aspic cu gelatină fără oase

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 60-80 g gelatină, 2 I apă, 150 g carne de vacă fără oase, 2-3 albușuri, 50 g ceapă, 50 g morcovi, 50 g telină, o foaie de dafin, 100 ml vin, 20 ml coniac, 10 boabe piper, 2-3 fire tarhon, otet și sare după gust.

Mod de preparare: Se taie zarzavatul felii și se pune la fiert în apă cu sare. Dupa ce a fiert 10—20 minute, se pune gelatină spălată în apă rece și se amestecă pâna da în fiert. Imediat ce a dat în fiert, se trage de pe foc și se răcește puțin, atât cât poate suporta degetul. Intre timp se toacă carnea, se pune sare, piper, foi de dafin, cotoarele de tarhon, vinul, oțetul, albușul, se amestecă și se omogenizează compoziția. Peste aceasta compoziție se toarnă puțin câte puțin aspicul cald, amestecând bine până la omogenizare. Se pune apoi la fiert la foc moderat. Nu se mai amestecă și nu se mișcă cratița. Se lasă să scadă compoziția, apoi se strecoară și se pune la rece, folosindu-se la glasare și la ornare.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.