Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Ardei cu usturoi la borcan
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 kg ardei capia (sau gogoșari), 2 lămâi, 6 căței de usturoi, 250 ml oțet, 250 ml apă, 1 linguriță sare, 2 linguri zahăr, 10 boabe de piper, 2 foi de dafin.

Mod de preparare: Ardeii sau gogoșarii se coc pe plită, se lasă să se înmoaie într-un vas, apoi se curăță de piele și de semințe și se taie în ștraifuri late. Se pun în borcan. Lămâile se spală cu apă caldă, se șterg și se taie rondele. Se pun la fiert împreună cu usturoiul curățat, oțetul, apa, sarea, zahărul, dafinul și boabele de piper. Se dau într-un clocot-două și se toarnă peste ardei. Se închid borcanele etanș și, după 2 zile, se mai dă zeama øntr-un clocot, se lasă să se răcească, apoi se toarnă din nou peste ardei. Se închid din nou borcanele etanș și se păstrează în cămară.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.