Ardei cu capac de ouă
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 6 ardei grași, 4 frunze de varză albă, 1 morcov, 1-2 lingurițe zeamă de lămâie, 3 ouă, 3 frunze salată verde, ulei, sare.
Mod de preparare: Cureți ardeii de cotoare, îi speli și îi lași la scurs pe o farfurie. Separat, fierbi ouăle, le cureți de coajă când sunt gata și le tai felii. Speli apoi frunzele de varză, le tai fâșii și le freci cu puțină sare ca să se înmoaie. Dai morcovul (curățat) pe răzătoare, îl adaugi peste varză cu zeama de lămâie, ulei și sare după gust și amesteci. Umpli ardeii cu salata de legume, le pui căpăcele din feliile de ou (de aceea se cheamă căpăciți) și îi așezi pe un platou cu frunze de salată.
Trebuie să stea la rece circa 30 de minute.
|