Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Andive cu sos de ghimbir
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 2 salate verzi, 1 andiva, 2 fire de ceapa verde.
Pentru sos: 4 linguri ulei de masline, 1 lingura zeama de lamaie, 3 linguri zeama de portocale, 1/2 lingurita ghimbir ras, 1 lingura miere de albine, sare.

Mod de preparare: Se spala frunza cu frunza sub jet de apa rece, se scurg intr-o strecuratoare, apoi se rup cu mana in bucati mari si se pun intr-o salatiera. Se desfac frunzele andivei, se spala sub jet de apa rece, se scurg si se adauga in salatiera impreuna cu ceapa curatata, spalata si taiata rondele.
Se amesteca cu grija ca sa nu se sfarame frunzele de salata si andive. Separat, se amesteca mierea de albine cu ghimbirul ras, sare, dupa gust, zeama de portocale, zeama de lamaie si ulei de masline.
Se bat cu mixerul ingredientele de mai sus pana se obtine un sos omogen si consistent, care se toarna peste salata, exact in momentul servirii.
Se serveste cu felii de paine prajita.
Pentru aspectul salatei, este preferabil sa se aleage si o laptuca cu frunzele crete.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.