Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Aluat de cozonac (brioșe)
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 250 g făină, 125 g unt, 3 ouă, 10 g drojdie proaspătă, 25 g zahăr pudră, 1 linguriță sare.

Mod de preparare: Pregătiți aluățelul (maiaua): înmuiați drojdia în 2 linguri cu apă călduță. Adăugați 50 g de făină, amestecați, acoperiți vasul cu un șervet și lăsați aluățelul să crească, circa 30 de minute, la loc cald (25 grade C).
Puneți restul de făină pe planșetă, faceți la mijloc o gropiță și turnați în ea sarea și zahărul, topite în prealabil într-o jumătate de lingură cu apă. Adăugați 1 ou, amestecați și frămîntați aluatul, încorporînd cele 2 ouă rămase (unul cîte unul) și la sfîrșit aluățelul. (Aluatul trebuie să fie suplu și să lucească.) Faceți din el o bilă, acoperiți-l cu un ștergar și lăsați-l să crească 2 ore într-un loc călduț, la adăpost de curent.
Înmuiați untul cu furculița sau cu mixerul și încorporați-l în aluat, avînd grijă să se amestece perfect. Faceți din nou o bilă și țineți aluatul cel puțin 3 ore la frigider sau pînă a doua zi. Pentru ca aluatul să crească repede, țineți-l pur și simplu într-un loc călduț, lîngă un calorifer sau la gura cuptorului încălzit și pe urmă stins. Frămîntați-l cu mîna (minimum 10 minute) sau cu mixerul fixat la viteza mijlocie (tot circa 10 minute).





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.