Topirea slăninii - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Semipreparate şi preparate de casă » Topirea slăninii

Topirea slăninii

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 10 kg slanina, 1 l lapte dulce.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se sorteaza slanina dupa grosime si aspect: cea mai groasa si mai aspectuoasa se pune la sarat sau la afumat, iar de pe restul de slanina, se indeparteaza soricul si resturile de carne de la transare. Aceasta slanina se taie in cuburi mici de aceeasi marime, pentru o prajire uniforma, apci se pune la topit intr-un vas emailat, curat, adaugindu-se la 10 kg slanina un litru de lapte dulce; se prajeste la foec mic, amestecind tot timpul cu o lingura de lemn. Cind bucatile de slanina (jumarile) incep sa se ingalbeneasca, vasul se ridica. imediat de pe foc, se lasa sa se raceasca putin, apoi continutul din el se trece prin strecuratoare intr-un vas corespunzator pentru untura. Bucatelele de slanina care au ramas pe strecuratoare se storc cu lingura de lemn apoi se sareaza, iar vasul cu untura, dupa racire, se acopera si se pune pentru conservare intr-o incapere racoroasa.
5.420 vizualizări
1.005 tipăriri
    Înapoi    









   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.