Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Sfârâială dobrogeană |
Sfârâială dobrogeană
Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.
Complexitate: medie Ingrediente: Maruntaie de miel, carne de la coada si de la git, 3 linguri unt, 1 polonic de smintina, 2 cepe, sare dupa gust, mamaliga mai tare (500 g malai la 2 l apa). Mod de preparare: Se taie maruntaiele si carnea, se sareaza si se lasa o ora. Se pune malaiul la fiert. Se toaca ceapa. Untul se pune la incins in ceaun. Se pune ceapa si carnea la prajit si se rumenesc. Se adauga smintina, se lasa inca 10-15 min. Mamaliga se intinde pe un fund mare de lemn, scobind-o larg in mijloc, ca o farfurie. Se toarna sfiriiala in farfuria de mamaliga si se mananca cit e fierbinte. Optional se poate servi cu brinza framintata putin sarata.
5.858 vizualizări
Versiunea printabilă917 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Saramură dobrogeană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 2. Tochitură dobrogeană (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Plăcintă dobrogeană cu carne de oaie (Aperitive > Aperitive cu carne) 4. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte) 5. Plăcintă dobrogeană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) |