Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Leckerli |
Leckerli
Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie Porţii: 10 Ingrediente: Pentru aluat: 1 lamaie, 375 g miere de salcam, 250 g zahar, 1 1/2 lingura scortisoara pisata, 1 varf de cutit cuisoare macinate, putina nucsoara, 100 g migdale tocate, 100 g alune tocate, 75 g coaja de portocala zaharisita (orangeat), 75 g coaja de lamaie zaharisita (zitronat), 500 g faina, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, faina pentru intins aluatul. Pentru glazura: 150 g zahar pudra, 100 ml apa. Mod de preparare: Aluatul: Se spala lamaia cu apa fierbinte, se sterge, se cojeste, iar coaja subtire se taie bucatele. Se pun pe foc mierea, zaharul si mirodeniile si se lasa sa dea in clocot, amestecand intruna. Se incorporeaza migdalele, alunele, coaja de portocala zaharisita, coaja de lamaie zaharisita si coaja de lamaie taiate bucatele. Se ia vasul de pe foc si se adauga, putin cate putin, faina si bicarbonatul. Se intinde aluatul pe planseta infainata (usor), se pune intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si se tine toata noaptea la rece. A doua zi, se incinge cuptorul la 230 grade C si se coace aluatul 12-14 minute. Glazura: Se pune zaharul impreuna cu apa pe foc, se da in clocot si se lasa sa fiarba pana ce se obtine un sirop gros. Se intinde siropul peste aluatul cald, se lasa putin sa se raceasca si se taie dreptunghiuri de 1,5 x 3 cm. Dupa ce s-au racit de tot, se pun bucatile in cutii de metal cu capac si se pot pastra 3-4 saptamani.
5.728 vizualizări
Versiunea printabilă978 tipăriri 13 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |