Fatush - reţetă tradiţională din Egipt - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Egipt » Fatush

Fatush

Reţetă tradiţională din Egipt
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 lingurita de sare, 1 lingurita de piper (optional), o lingura de sumak (un praf rosiatic acrisor care se gaseste la magazinele orientale sau la super magazine, sectia de mincaruri si preparate arabesti), o jumatate de cescuta de frunze de menta proaspete, o legatura de patrunjel, cimbru verde proaspat (optional), o jumatate de cescuta de suc de lamiie, trei sferturi de cescuta de ulei de masline, o lipie arabeasca, 6 frunze de salata verde taiate in felii, un castravete mare, doua rosii mari taiate cuburi, o jumatate cescuta de ceapa feliata, un ardei taiat in felii.

Mod de preparare: Se face un sos (dressing) din sarea, piperul, sucul de lamiie, uleiul de masline si sumakul si se lasa o jumatate de ora. Se prajeste piinea in cuptor la 350 de grade pentru 5 minute apoi se rupe in bucati de aproximativ 3/3 centimetri. Intr-un bol pentru salata se pun restul ingredientelor: castravetele, rosiile, salata verde, ardeiul, cimbrul, patrunjelul maruntite. Se toarna sosul facut anterior, se amesteca si apoi se pun pe deasupra sau separat in farfurie bucatile de lipie prajita crocanta. Optional se poate amesteca piinea in salata, insa se inmoaie.
Se serveste ca garnitura pentru mincaruri arabesti, carne fripta, shishtauk, etc.
12.031 vizualizări
1.229 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.