Caponatina - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Caponatina

Caponatina

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 vinata mica, 1 ceapa mica, rosii, masline verzi, 1 ardei gras, citeiva capere, 2 morcovi mici, 1 tulpina de telina, 2-3 linguri de ulei, 1 lingura de otet de vin alb.

Mod de preparare: Se prajeste in ulei ardeiul taiat patrate cu latura cam 2 cm, cind s-a inmuiat se scoate si se pune separat. In acest timp se fierb in apa cu sare morcovii si telina , cind sunt gata se scurg si se adauga la ardei.
Se prajeste vinata taiata cuburi dupa ce a fost lasata cu sare sa piarda lichid, apoi spalata si stoarsa. Se coace ceapa in apa (taiata bucati mai maricele). Se adauga si ea la restul . Apoi maslinele si caperele. Se fierb rosiile ca un sos normal (daca folositi rosii proaspete atunci mai intii trebuie sa le opariti, sa le curatati de coaja si sa le pasati), se adauga 1 lingurita de zahar, sare si 1 lingura de otet. Se lasa sa se evapore otetul si se adauga sosul dulce-acrisor peste restul ingredientelor.
Se prajeste putin pesmet (sau miez de piine veche) si se presara peste caponatina.
Este o reteta siciliana.
4.317 vizualizări
804 tipăriri
11 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2021 Pandora Impex SRL.