Alivenci moldoveneşti - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Alivenci moldoveneşti

Alivenci moldoveneşti

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 1 l lapte, 300 g mălai grisat, 1/2 kg brânză de vaci, 1/4 l smântână, 100 g unt, 50 g făină, 4-5 ouă, 1 linguriţă cu vârf de sare.

Mod de preparare: Într-un lighenaş sau ceaun de 3 l, se pun laptele, untul, sarea şi se fierbe (fără a afuma laptele). La primul clocot, se adaugă mălaiul, amestecând ca să nu se formeze cocoloaşe. Se îngroaşă în cca. 5 min., după care se ia de pe foc. Când e aproape rece, se adaugă brânza mărunţită, smântâna, gălbenuşurile, făina şi se amestecă. Se amestecă apoi cu albuşurile bătute spumă.

Compoziţia se pune într-o tavă (unsă cu margarină şi tapetată cu făină) şi se dă la cuptor 40-50 min.

Se taie în pătrate şi se servesc calde, cu smântână.
12.469 vizualizări
1.011 tipăriri
16 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Sărmăluţe moldoveneşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.