Marinarea cărnii - articole pe teme culinare - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Marinarea cărnii

In scopul fragezirii carnii (mai ales cea de vanat, de vita si de oaie), pentru a da un gust placut preparatului, in special fripturii la gratar, puteti folosi metoda marinarii.

Puneti la fiert 1 l de apa, cu 1/2 kg de zarzavat (morcov, ceapa, patrunjel, telina), 2-3 foi de dafin, o lingurita boabe de piper, o lingurita ienibahar, 2 crengute de cimbru. Cand zarzavatul este fiert, luati vasul la o parte si peste lichidul rece adaugati 300-400 ml de vin alb, sec, 50 ml otet de 9 grade, o lingura de mujdei, o lingurita cu varf de sare.


Puneti bucata de carne (aproximativ 3 kg) intr-o cratita si turnati peste ea marinata cu zarzavat cu tot. Lasati vasul pe balcon la rece, sau in frigider, timp de 2 zile.


Din carne pregatiti fripturi, iar lichidul de marinare folositi-l la pregatirea sosurilor, adaugati-l in cantitati mici la mancaruri si chiar la ciorbe.


Pentru carnea de vita: o lingurita cu varf de condimente (in amestec), o lingurita de mustar, 1/2 lingurita boia de ardei dulce, 1 pahar mare cu vin rosu, 1/2 pahar cu ulei.


Omogenizati amestecul, puneti bucata de carne, acoperiti si lasati la rece 2 zile.


Pentru carnea de porc: o lingurita de condimente (in amestec), 1/2 lingurita de cimbru, 1/2 lingurita de suc de usturoi (presat prin mixer), 2 lingurite de mustar, 1 pahar mare cu vin alb si 1/2 pahar de ulei.


Pentru carnea de pasare: o lingura de alcool de 90 de grade sau o lingura de whisky, o lingurita de condimente, o lingurita de zeama de lamaie, 1/4 lingurita de piper macinat, 1/2 lingurita de coaja de lamaie, 1/2 cescuta de ulei.


Pentru peste intreg sau file: o lingura de zeama de lamaie, 3 linguri de vin alb, 1/2 lingurita de tarhon (pulbere), o lingurita de sare, 1/2 pahar de ulei de masline.

Sursa Blow.ro
Data: 03.08.2006
Vizualizări: 3813



   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.