Consumul de măsline şi efectele asupra organismului. Ce calităţi are şi ce oferă banala şi gustoasa măslină, fruct mediteranean - articole pe teme culinare - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Consumul de măsline şi efectele asupra organismului. Ce calităţi are şi ce oferă banala şi gustoasa măslină, fruct mediteranean

Măslinele, fructe care intră în meniul multora dintre noi, sunt în general la capătul unui proces de prelucrare. Vorbim mai puţin şi ştim mai puţin despre măslinele crude. Ştim multe despre uleiul de măsline, unul dintre cele mai sănătoase pentru organismul uman. Măslinele crude pot fi puţin mai greu de găsit, deşi acelea prelucrate şi încălzite se găsesc peste tot. Acest lucru nu îi ajută foarte mult pe cei care adoptă o dietă bazată pe alimente crude, întrucât măslinele prelucrate pot dăuna unui corp care este obişnuit cu alimente crude.


Merită să faceţi eforturi pentru a procura acest tip de măsline? Decideţi singuri, ţinând cont de următoarea listă de beneficii pe care consumul de măsline crude le aduce sănătăţii voastre:


Gustul

În primul rând, adăugând măsline într-o salată, împreună cu câteva ierburi italiene, puteţi face dintr-o simplă salată verde cu roşii o masă cu adevărat gustoasă. Dacă aveţi invitaţi la masă ce nu subscriu la stilul de alimentaţie bazat pe mâncare crudă, nu vă temeţi să îi serviţi şi cu măsline crude, care se vor potrivi foarte bine oricărei ocazii.


Cei mai mulţi oameni preferă aromele puternice, iar o salată simplă ar putea părea destul de plictisitoare şi monotonă. De asemenea, măslinele crude constituie gustări excelente datorită conţinutului lor ridicat de ulei ele sunt extrem de saţioase. Sunt ideale pentru a le ronţăi în timp ce vizionaţi un film, înlocuind cu succes gustările tradiţionale cum ar fi popcornul şi chipsurile.


Grăsimi bune

Măslinele au un conţinut ridicat de grăsimi. Multe persoane au reuşit să treacă peste ideea că toate grăsimile sunt rele. În prezent, se ştie că există grăsimi bune si grăsimi rele, iar măslinele sunt bogate în cele bune deoarece au un conţinut ridicat de grăsimi mononesaturate. Acest tip de grăsimi sunt destul de stabile şi oferă o protecţie bună pentru organism.

Dacă avem acest tip de grăsimi în celulele noastre suntem mai protejaţi deoarece nu sunt la fel de deteriorabile precum grăsimile polinesaturate. Oamenii din ţările mediteraneene sunt consideraţi mai sănătoşi datorită consumului mare de ulei de măsline.


Scădere în greutate

Studiile au arătat că un consum regulat de alimente bogate în grăsimi mononesaturate poate favoriza pierderea în greutate. Studiile au arătat că un consum regulat de alimente bogate în grăsimi mononesaturate poate favoriza pierderea în greutate. Acest lucru s-ar putea produce datorită efectelor sale de saţietate. S-a dovedit că doar câteva măsline pot alunga foamea şi că grăsimile pe care acestea le conţin ajută la creşterea metabolismului.


Alte studii au arătat că grăsimile mononesaturate, ca cele găsite în măsline, pot reduce grăsimea acumulată în zona abdomenului, spre deosebire de dietele bogate în carbohidraţi.


Sursă excelentă de vitamina E

Măslinele au un conţinut bogat în vitamina E, întrucât o cană de măsline vă oferă 20% din doza zilnică recomandată. Vitamina E este un antioxidant puternic, care neutralizează radicalii liberi din organism. Testele au arătat că vitamina E poate proteja organismul împotriva bolilor cardiovasculare şi ar putea stimula, de asemenea, sistemul imunitar. Măslinele, culese direct din pom, sau cumpărate preparate din alimentara din colţ, rămân un prieten al sănătăţii.

Sursa AMPress
Data: 21.06.2014
Vizualizări: 493



   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.