Alivenci moldoveneşti - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu brânză » Alivenci moldoveneşti

Alivenci moldoveneşti

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 10

Ingrediente: 1 l lapte, 300 g mălai grisat, 1/2 kg brânză de vaci, 1/4 l smântână, 100 g unt, 50 g făină, 4-5 ouă, 1 linguriţă cu vârf de sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Într-un lighenaş sau ceaun de 3 l, se pun laptele, untul, sarea şi se fierbe (fără a afuma laptele). La primul clocot, se adaugă mălaiul, amestecând ca să nu se formeze cocoloaşe. Se îngroaşă în cca. 5 min., după care se ia de pe foc. Când e aproape rece, se adaugă brânza mărunţită, smântâna, gălbenuşurile, făina şi se amestecă. Se amestecă apoi cu albuşurile bătute spumă.

Compoziţia se pune într-o tavă (unsă cu margarină şi tapetată cu făină) şi se dă la cuptor 40-50 min.

Se taie în pătrate şi se servesc calde, cu smântână.
11.992 vizualizări
890 tipăriri
16 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Sărmăluţe moldoveneşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.