http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu legume"

Zacuscă de vară
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 4 vinete, 4 ardei, 4 cepe, 4 roşii decojite, 1/2 ceaşcă de ulei, sare, 2 foi de dafin, piper boabe.

Mod de preparare: Se coc vinetele si ardeii, se curata de coaja si se lasa la scurs. Cepele se curata, se spala, se taie marunt si se pun la calit in ulei fierbinte. Se micsoreaza focul cand ceapa devine sticloasa si se adauga rosiile decojite, taiate felii subtiri. Se fierb impreuna la foc mic 30 de minute, dupa care se adauga ardeii si vinetele taiate fasii sau tocate marunt cu cutitul de vinete. Peste amestec se adauga sare, piper, foile de dafin, apoi se scade (de preferat in cuptor).