http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Zacuscă de peşte cu arpagic
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg peste (salau, morun, etc.), 2 linguri faina, 3-4 cepe, 500 g rosii, 2 morcovi, 100 g ulei, 100 g masline, 1/4 kg arpagic, foi de dafin, piper, sare, 3 lamii, 1 pahar vin.

Mod de preparare: Se taie pestele bucati, se pune sare, se trece prin faina si se prajeste. Se taie ceapa marunt si se inabusa cit mai mult. Maslinele se pun la desarat, arpagicul se rumeneste, rosiile se trec prin masina de carne, lamiile se curata de coaja si se taie felii, morcovii se fierb si se taie felii rotunde. Se strecoara ceapa si rosiile si se adauga maslinele.