http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Yum Yum (Peşte thailandez)
Reţetă tradiţională din Thailanda
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 fileuri de peşte, 2 linguri ulei vegetal, 2 căţei usturoi tocaţi mărunt, 1 linguriţă pastă de creveţi, 1 lingură pastă de curry verde, 1 lingură ceapă verde, 2 linguriţe zeamă de lămâie, 1 lingură sos de peşte, 1 cană lapte de cocos, 250 g mazăre, 1 ardei gras roşu curăţat şi tăiat bucăţele, 1 ardei gras galben curăţat şi tăiat bucăţele, 2 linguri frunze de coriandru (sau pătrunjel) tocate, 2 linguri frunze de busuioc tocate, orez cu bob lung fiert.

Mod de preparare: Se taie peştele în bucăţele de 2-3 cm. Se încinge uleiul într-o cratiţă mai mare. Se sotează peştele repede până ce se rumeneşte pe ambele părţi, apoi se transferă pe prosoape de hârtie şi se lasă să se scurgă excesul de ulei.
Se adaugă zeama de lămâie în oală şi se freacă cu o spatulă ca să se îndepărteze bucăţelele de peşte prăjit lipite de fund. Se adaugă pasta de creveţi, usturoiul, pasta de curry verde, se amestecă şi se găteşte la foc mediu cca. 1-2 minute. Se adaugă ceapa verde, sosul de peşte şi laptele de cocos. Se dă în clocot.
Se micşorează flacăra, se adaugă ardeii graşi şi mazărea şi se fierbe înăbuşit până ce legumele sunt fragede-crocante. Se adaugă peştele, coriandrul şi busuiocul, se amestecă şi se lasă pe foc 2 minute, apoi se ia de pe foc.
Se pune cîte 1-2 linguri orez fiert în bolurile de supă, după care se umple bolul cu supă.