http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu legume"

Vinete umplute cu ceapă
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 vinete lunguieţe, 2 cepe, 1 legătură pătrunjel şi mărar verde, 2 roşii, piper, sare, 4-5 linguri ulei.

Mod de preparare: Se spală vinetele, se taie în două pe lungime şi se scoate miezul. Se toacă ceapa, se căleşte în 3-4 linguri ulei, se amestecă apoi cu miezul de vinete tocat şi se pune sare şi piper după gust. Cu această compoziţie se umplu jumătăţile de vinete şi se aşează într-o tavă sau vas care merge la cuptor, uns cu ulei. Pe fiecare vînătă, se aşează cîte o jumătate de roşie curăţată de pieliţe şi seminţe, se presară verdeaţa tocată şi se dă vasul în cuptor pentru 45 de minute.
Sunt mai bune reci.