http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Vinete la cuptor (I)
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 kg vinete, 6 buc. ardei grasi, 500 g rosii, o ceapa, o lingurita de mujdei, 100 ml de ulei, marar si patrunjel verde, sare.

Mod de preparare: Se coc vinetele ca pentru salata, se curata si se rup in fisii. Separat se coc si ardeii, se curata si se rup in fisii. Intr-o cratita sau vas termorezistent, se pune un rind de felii de rosii, verdeturi tocate, apoi un rind de vinete si unul de ardei. Se repeta dispunerea acestor ingrediente. Se toaca ceapa, se caleste 2-3 minute, in tot uleiul, si cind aceasta devine translucida, se ia vasul de pe foc si se pune compozitia peste legumele asezate. Se potriveste de sare, apoi se da vasul la cuptor pentru 20 de minute. Se serveste rece, ca fel intii.