http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne tocată"

Vinete gratinate cu carne

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 4-5 vinete foarte mari, 500 g carne tocata, 200 g cascaval ras, 500 g rosii, ulei de masline, tarhon.

Mod de preparare: Taie vinetele cubulete si inabuseste-le la foc mic stropindu-le usor cu ulei de masline. Dupa ce culoarea vinetelor s-a schimbat complet, pune sare si piper si schimba-le intr-un vas mare pe care il bagi la cuptor circa 40 minute (la 150 grade).
Intre timp, lasa rosiile la inabusit, la fel ca vinetele. Pune carnea tocata pe foc, amestecand continuu.
Cand vinetele sunt aproape gata, adauga carnea si sosul de rosii.
Peste acest amestec uniform presara cascaval si tarhon. Baga-le din nou la cuptor, timp de 15 min.