http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Vinete a la grec
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 vinete, 200 ml ulei de masline, 2 linguri faina, 2 catei de usturoi, patrunjel verde, 1/2 l iaurt, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati 3 vinete rondele de 1/2 cm grosime, presarati peste ele sare si lasati-le 30 de minute sa zemuiasca.
Intre timp, curatati de coaja vanata ramasa, taiati-o cubulete, presarati si peste ele sare si lasati-le sa stea 30 de minute intr-o strecuratoare (ca sa iasa zeama din ele). Spalati rondelele sub jetul de apa rece si zvantati-le cu hartie absorbanta.
Turnati jumatate din ulei intr-o tigaie adanca si cand s-a incins, prajiti rondelele de vanata 2-3 minute la foc potrivit. Cand incep sa se rumeneasca, scoateti-le din tigaie si lasati-le sa se scurga pe hartie absorbanta.
Spalati cubuletele de vanata, zvantati-le bine, dati-le prin faina si puneti-le la prajit in restul de ulei incins. Adaugati si usturoiul presat si dupa ce s-au rumenit toate, scoateti-le din tigaie si lasati-le sa se scurga pe hartie absorbanta.
Amestecati cubuletele de vanata cu iaurtul si asezati-le pe mijlocul unui platou. Puneti de jur imprejur rondelele de vanata, decorati cu putin patrunjel verde si serviti-le imediat.