http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Varză la cuptor
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg varza, 1 lingura de faina, 3 linguri de untura sau unt, 2 linguri de brinza rasa, 1 ceasca de smantana, 1 lingura de pesmet.

Mod de preparare: Se curata o varza frumoasa de frunzele verzi. Se taie in doua, apoi fiecare jumatate in felii groase cat degetul. Se pun in apa clocotita cu putina sare sa fiarba 10 minute. Se scot feliile pe o sita, sa se scurga bine de apa. Se dau prin faina si se prajesc in unt sau untura. Nu trebuie rumenite, ci se tin numai pana incep sa se ingalbeneasca. Se unge bine o forma, cu unt, se aseaza feliile de varza, iar printre ele se pune brinza rasa. Se toarna deasupra smantana in care am pus un praf de faina si unul de sare, si se presara brinza rasa, amestecata cu pesmet. Se da la cuptor, la foc potrivit se tine pina se rumeneste frumos deasupra.