http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Varză cu cârnaţi

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 kg varză, 500 g cârnaţi, 300 g costiţă afumată, 350 ml zeamă de varză, 3 linguri de pastă de roşii, 4 roşii, sare, piper, 2 linguri de ulei, 1 frunză de dafin, 4 boabe de piper, 1 legătură de pătrunjel.

Mod de preparare: Varza se spală, se taie în jumătăţi, apoi în fâşii subţiri şi se pune într-un vas mai mare. Se presară sare şi se freacă bine cu mâinile ca să se înmoaie varza.

Costiţa afumată se taie în bucăţele şi se prăjeşte într-o tigaie fără ulei.

Se pune într-o oală puţin ulei, iar deasupra se presară varza. Se toarnă un litru de apă, se adaugă frunza de dafin şi boabele de piper. Se pune oala pe foc şi se lasă la fiert la foc potrivit.

Când varza este aproape fiartă, se adaugă cârnaţii prăjiţi şi tăiaţi în bucăţele, pasta de roşii diluată cu puţină apă, zeama de varză şi roşiile date pe răzătoare.

Se condimentează după gust, se presară pătrunjel tocat, se mai toarnă apă dacă este nevoie şi se mai fierbe încă 15 min.

Se serveşte fierbinte, cu mămăligă caldă, smântână şi ardei iute.