http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Varză ca la Cluj

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 600 g carne de porc, 2 linguri untură, o ceapă, 150 g orez, o ceaşcă mare de smîntînă, 1 kg varză murată, sare.

Mod de preparare: Carnea, împreună cu ceapa tăiată mărunt, se înăbuşe într-o lingură de untură pînă se înmoaie. Varza se căleşte în restul de untură, adăugînd cîte puţină apă. Orezul se fierbe complet în apă cu puţină sare. Într-un castron rezistent la foc, uns foarte bine cu untură şi cu smîntînă, se aşează un rînd de varză, altul de carne (care a fost amestecată cu orez şi smînatînă), continuînd astfel pînă cînd se termină cu varza. Se dă la cuptor 10-15 minute.