http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Turnuleţ cu hering marinat
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 felii de hering marinat, 2 dovlecei, 2 ardei capia, 4 andive, 250 g făină, 150 ml lapte dulce, 2 ouă, un vîrf de cuţit praf de copt, 1 lămîie, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, cimbru, sos de roşii picant, roşii.

Mod de preparare: Într-un castron, se amestecă făina cu praful de copt, laptele dulce, ouăle, sarea şi piperul după gust. Se mixează totul şi se lasă 5 minute să se odihnească aluatul.
Se încinge ulei într-o tigaie şi, cu o lingură, se ia din aluat şi se pune în tigaie sub formă de gogoşele. Se prăjesc pe ambele părţi pînă cînd capătă o culoare aurie. Se scot cu o spumieră şi se aşează pe un şervet de hîrtie absorbant.
Andivele se spală, se taie în bucăţi şi se stropesc cu sucul de lămîie. Se lasă 5 minute ca să acţioneze sucul, apoi se prăjesc în ulei încins timp de 2-3 minute.
Ardeii capia şi dovleceii se spală, se taie în felii subţiri şi se călesc timp de 5 minute. Se suprapun alternativ felii de dovlecei, gogoşele, felii de peşte, ardei capia şi tot aşa pînă cînd se realizează toate turnuleţele.
Se servesc alături de andivele prăjite, presărate cu cimbru tocat, un sos de roşii picant sau salată de roşii cu cimbru.