http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Creme"

Trandafiraş cu cremă de lămâie
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g brînză dulce de vacă, 2 ouă, 4-6 linguri suc de lămîie, 1/2 lingură coajă rasă de lămîie, 100 g zahăr pudră, fructe de sezon sau ciocolată pentru ornat.

Mod de preparare: Separati ouale. Frecati galbenusurile cu 80 g zahar pana devin cremoase. Incorporati sucul si coaja de lamaie, apoi albusurile batute spuma cu 20 g zahar si branza de vaci.
Puneti crema in cupe. Presarati deasupra coaja rasa de lamaie. Garnisiti cu fructe de sezon sau cu ciocolata. Tineti crema la frigider cca. 30 de minute inainte de a o servi.
Nu preparati crema cu mult timp inainte, e un desert fragil.