http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Tortuleţe cu portocală
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 portocale, 4 oua, 180 g faina + inca 2 linguri, 60 g amidon, 240 g unt topit, 200 g zahar + inca 2 linguri, 150 g coaja de portocala glasata, 2 lingurite praf de copt.

Mod de preparare: Ungeti cu unt 4 forme mici (rotunde sau dreptunghiulare) si bagati-le la frigider. Spalati portocalele sub jetul de apa calda si zvantati-le bine cu un servet. Incingeti cuptorul la 180 grade C.
Puneti intr-un castron restul de unt topit impreuna cu zaharul si bateti-le pana ce amestecul devine omogen si spumos. Adaugati ouale, unul cate unul, asteptand ca dupa fiecare compozitia sa fie neteda si cremoasa.
Incorporati faina, amidonul, praful de copt, coaja rasa de la ambele portocale si pe urma zeama de la o portocala.
Scoateti formele din frigider, pudrati-le cu faina si cu zahar - amestecate in prealabil - si rasuciti-le pe toate partile pentru a indeparta ce este in plus.
Puneti pe fundul formelor coaja glasata de portocala si umpleti-le apoi cam 2/3 cu aluat. Dati-le la cuptor si lasati tortuletele sa se coaca 35 de minute. Rasturnati-le pe un gratar si lasati-le sa se raceasca. Un sfat util: puteti pregati tortuletele cu 2-3 zile inainte de-a le servi, inchise intr-o cutie ermetica, sau ambalate in pungi de plastic si tinute la congelator.