http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Torturi"

Tortul bunicii
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 4 oua, 3 linguri de lapte, 150 g zahar, 2 linguri coniac, sucul si coaja de la o jumatate de lamaie, 200 g cartofi, 150 g alune macinate (sau nuci), 30 g gris de buna calitate, 1 lingura praf de copt, 500 g prune, 2 linguri de zahar pudra, 200 ml frisca.

Mod de preparare: Se despart ouale. Se bat galbenusurile cu laptele, coniacul si zaharul. Se adauga sucul si coaja de lamaie, cartofii curatati si rasi, nucile, grisul si praful de copt. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza. Se unge forma de tort cu unt si se umple cu un sfert din compozitie. Se coace la cuptor (treapta a doua) vreme de 15 minute. Se lasa sa se raceasca.
Se spala prunele, li se scot samburii, se taie in patru. Se amesteca cu restul de aluat ramas necopt. Se intinde compozitia peste blatul copt. Se baga din nou la cuptor, vreme de 40 de minute. Inainte de a se servi, se garniseste cu frisca.
Se decoreaza cu cateva prune taiate felii.