http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Tortilla cu dovleac şi şuncă

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Circa 1 kg dovleac, 2 tulpini de praz, 400 g cartofi fainosi, 4 oua, sare, piper, 40 g unt topit, 12 felii foarte subtiri de sunca.

Mod de preparare: Se taie dovleacul felii, se curata de coaja si de seminte, iar miezul (circa 700 g) se da pe razatoarea mare sau se taie fasii inguste si subtiri. Prazul curatat si spalat se taie rondele fine.
Se spala cartofii, se curata si se dau pe razatoarea mica. Se adauga ouale, sarea si piperul si se incorporeaza dovleacul si prazul.
Se incing intr-o tigaie de teflon 20 g de unt, se toarna jumatate din amestecul de legume, se apasa cu furculita cat se poate de plat si de uniform si se prajeste 2-3 minute pe fiecare parte.
Tortilla astfel preparata se tine la cald, pana se prajeste si urmatoarea. Apoi se taie in 12 bucati, se pune cate-o felie de sunca peste fiecare bucata si se servesc calde, cu o garnitura de salata verde.