http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Torturi"

Tort necopt cu mandarine
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Blat: 200 g cereale, 75 g zahar, 75 g unt moale.
Crema: 2 conserve mici de mandarine, 450 g branza de vaci, 300 g iaurt, sucul unei lamii, un plic gelatina, 100 g zahar.

Mod de preparare: Cerealele se amesteca cu untul moale si cu zaharul. Se pun in forma de tort pregatita cu celofan si se tin la rece. Mandarinele se pun la scurs. Se opresc citeva fructe, iar restul se fac piure. Brinza de vaci se amesteca cu iaurtul, zaharul, sucul unei lamii si piureul de mandarine. Se pregateste gelatina conform indicatiilor de pe pachet si se amesteca cu crema. Se pune la rece 40 min pina incepe sa se intareasca. Se toarna crema pe blat si se decoreaza cu fructele oprite.
Se tine la rece inainte de servire.