http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Torturi"

Tort de pişcoturi şi cremă de iaurt
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 15 g gelatină, 200 g unt, 160 g zahăr, 600 ml iaurt, 250 g pişcoturi, 400 ml frişcă, 1 fiolă aromă de vanilie, coaja rasă de la o lămîie, frunze de mentă.

Mod de preparare: Puneţi toate pişcoturile într-o pungă legată la gură, apoi sfărîmaţi-le cu făcăleţul.
Între timp, puneţi 40 g unt la topit în bain-marie şi gelatina la dizolvat. Bateţi 160 g unt cu zahărul, pînă se dizolvă. Incorporaţi iaurtul în cremă. Presăraţi firimiturile de pişcoturi peste masa de unt topit. Turnaţi doza de vanilie în aceasta şi omogenizaţi. Puneţi crema de iaurt la rece. Turnaţi masa de firimituri şi unt într-o formă rotundă. Neteziţi-o. Daţi masa de unt la congelator. Întărită, răsturnaţi-o şi fixaţi un inel de tort în jurul ei. Înglobaţi frişca bătută în crema de tort, turnaţi-o peste blat. Daţi tortul la rece. Ornaţi-l cu coajă de lămîie şi frunzuliţe de mentă.