http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Torturi"

Tort de napolitane
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 150 g miere, 200 g unt, 80 g ciocolata, 120 g nuci, 1/2 plic de zahar vanilat, 1 lingura de marmelada de coacaze, 1 pachet foi de napolitane.

Mod de preparare: Se amesteca bine mierea cu untul. Se prajesc nucile si se macina marunt. Se inmoaie ciocolata si se adauga la compozitie, impreuna cu nucile, marmelada si zaharul vanilat. Se bate bine compozitia, pina se omogenizeaza, si se umplu foile de napolitane. Se preseaza tortul cu o greutate si sel lasa sa stea la rece, pina ce se intareste bine umplutura. Se toarna deasupra o glazura de cacao din 100 gr. zahar pudra cernut bine, 1 albus, 20 gr. cacao. Se decoreaza cu fructe.