http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Torturi"

Tort de îngheţată Casata
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Aluatul: 4 ouă, 150 g zahăr pudră, 150 g migdale pisate, 40 g făină, 30 g unt topit, 4 albuşuri, 25 g zahăr, 70 ml vin alb demidulce.
Umplutura: 4 gălbenuşuri, 80 g zahăr, 250 g brânză de vacă proaspătă (cremoasă), 60 g zahăr pudră, 30 ml lichior de migdale, 30 ml vin alb demidulce, 250 ml frişcă, 40 g ciocolată amăruie, 40 g fructe confiate.

Mod de preparare: Pentru aluat, se bat spumă ouăle cu zahărul pudră. Se încorporează migdalele şi făina, apoi untul topit, iar la sfârşit, albuşurile bătute spumă tare cu zahărul. Se amestecă totul bine şi se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul încins 10-12 minute. Se răstoarnă aluatul pe un grătar, hârtia de copt se umezeşte cu apă şi se îndepărtează.
Pentru umplutură, se bat gălbenuşurile cu zahărul pe baie de apă, apoi se iau de pe foc şi se bat până se răcesc. Brânza se trece prin sită, se amestecă cu zahărul pudră, apoi se încorporează în compoziţia de gălbenuşuri. Se adaugă, pe rând, lichiorul, vinul, frişca bătută, ciocolata tocată şi fructele confiate.
Se însiropează aluatul cu 70 ml vin, apoi se decupează capacul şi marginile pe dimensiunile unei forme de îngheţată (28 cm). Se unge forma cu ulei, se îmbracă în celofan, se aşază aluatul, se umple cu crema de brânză şi se dă casata la congelator pentru 3 ore.