http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Torturi"

Tort de ciocolată (II)
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 oua, 100 g zahar, 1/2 baton vanilie, 50 g unt, 100 g ciocolata, 50 g faina.

Mod de preparare: Se freaca 3 galbenusuri cu 100 gr. zahar si o jumatate baton de vanilie, pana se face ca o crema. Se amesteca cu 50 gr. de unt proaspat, deasemenea frecat deoparte. Se adauga 100 gr. de ciocolata, muiata cu o lingura de apa, 50 gr. de faina si la urma cele 3 albusuri spuma. Se scoate vanilia. Se toarna compozitia intr-o forma foarte bine unsa cu unt, si presarata cu faina. Se coace cam o jumatate de ora, la cuptor, la foc bun. Cand e gata, tortul ramane totusi putin moale la mijloc. Se rastoarna dupa ce s-a racit si se glaseaza cu glasura de ciocolata.