http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu legume"

Tort cu verdeţuri
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 morcovi, un praz, 500 g spanac, o vânătă, un ardei gras, un dovlecel, 300 g ciuperci, 300 g făină, un cartof, 30 ml lapte, 100 ml apă, ulei, 10 g drojdie, zahăr, 4 ouă, sare, piper, busuioc, leurdă, 200 g brînză telemea.

Mod de preparare: Într-un castronel se amestecă drojdia cu apa, zahărul tos, o linguriţă de sare, două linguri de făină. Se lasă să dospească.
Cartoful se curăţă de coajă şi se taie în bucăţi. Se fierbe şi se pasează cu o furculiţă. Într-un vas se amestecă drojdia dospită cu laptele, două linguri de ulei, cartoful pasat şi restul de făină.
Se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare. Se acoperă cu un şervet de bucătărie şi se lasă să crească 30 de minute.
Morcovii şi ciupercile se curăţă. Ardeiul gras se curăţă de seminţe şi se taie bucăţi, vânăta şi dovlecelul se taie cuburi.
Legumele se întroduc în blender, se adaugă prazul, spanacul şi se mixează. Se amestecă cu trei ouă, sare, piper şi busuioc tocat.
Se întinde aluatul într-o tavă rotundă, se toarnă umplutura, se decorează cu flori din aluat şi se unge cu ou bătut. Se introduce în cuptorul încins şi se coace.
Se mai poate adăuga brânză telemea şi leurdă.