http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Torturi"

Tort cu şampanie
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Ingrediente: Un blat de biscuiti cumparat, 100 g faina, 40 g zahar pudra, un galbenus, 50 g unt.
Pentru crema: 2 linguri jeleu de zmeura, 2 galbenusuri, 125 ml sampanie, coaja rasa de la o lamiie, 6 foi gelatina alba, 2 albusuri, 400 ml frisca, citeva boabe de zmeura.

Mod de preparare: Din zahar, faina, galbenusuri si unt se framinta un aluat fraged care se pune intr-o forma de tort de 26 cm si se da la rece 35 min apoi se coace 15 min la foc potrivit si se lasa sa se raceasca. Se rastoarna pe un platou. Se incalzeste jeleul si se unge cu el blatul copt. Blatul de biscuit se taie pe 2 nivele. Se pune un nivel peste cel uns cu gem. Galbenusele si zaharul se bat spuma. Se amesteca pe rind cu sampania, coaja si sucul de lamiie. Se inmoaie gelatina, se dizolva si se amesteca cu crema de galbenusurile. Se bate frisca spuma si albusele. Se amesteca 100 g frisca cu ele si se incorporeaza in compozitia de galbenusuri. Jumatate din crema se pune peste blatul de biscuit si se aseaza al doilea nivel. Se aranjeaza restul de crema si se da la rece 60 min. Restul de frisca se bate spuma si se repartizeaza pe tort. Se aseaza din loc in loc cite o boaba de zmeura.