http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Torturi"

Tort cu portocale (I)
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 portocale, 250 g zahar, 8 oua, o cana cu nuci date prin masina de tocat, un pahar mic cu apa (aprox. 150 ml), stafide, fructe confiate, 100 g cacao, 50 g unt.

Mod de preparare: Portocalele date prin masina de tocat se amesteca cu nucile date prin masina de tocat, 250g zahar, paharul cu apa, stafidele, fructele confiate(caise, smochine tocate bucati mici), se pun pe foc si se fierb 20 minute. Dupa ce compozitia s-a racit se adauga galbenusul de la 8 oua, pe rand, 50g unt, 100g cacao si cele 8 albusuri batute spuma. Se unge cu unt o forma, se pune hartie apoi se toarna compozitia. Se coace la foc potrivit aproximativ 45 min. Dupa racire se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca.