http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Torturi"

Tort cu pere şi cremă caramel
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Aluat: 100 g ciocolata alba rasa, 3 oua, 100 g zahar, 60 g amidon, 60 g faina, un praf de copt.
Crema: 5 foi gelatina, 100 g zahar, 500 ml lapte, un plic budinca de vanilie.
deasupra: 4 pere, 300 ml vin alb, 300 ml smantana, un pachet glazura, 40 g zahar.

Mod de preparare: Pentru blat se amesteca toate ingredientele cu mixerul si se pun in tava de tort unsa si pudrata cu faina. Se coace blatul la foc potrivit.
Gelatina se pune la muiat. Zaharul se caramelizeaza si se toarna 450 ml lapte. Se da in fiert. Restul laptelui se amesteca cu praful de budinca si se toarna peste laptele clocotind. Se fierbe budinca. Se lasa sa se raceasca putin si se incorporeaza gelatina. Se spala perele si se taie in 4. Vinul, zaharul si scortisoara se fierb si se dizolva inauntru plicul de glazura. Frisca se bate si se amesteca cu crema de budinca.
Peste blat se pune crema, apoi perele si glazura. Se da tortul la rece.