http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Torturi"

Tort cu nucă şi vanilie
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Ingrediente: Blaturi: 6 albusuri, 300 g zahar, 300 g nuci.
Crema: 6 galbenusuri, 150 g zahar, 3 linguri esenta cafea, 50 g cacao, 300 g unt, vanilie, 300-500 g frisca.

Mod de preparare: Se prajesc nucile la cuptor pina ce capata o culoare bruna. Se zdrobesc cu sucitorul sau se piseaza. Se bat albusurile cu zaharul la cald, pe coltul masinii sau pe baia de apa. Se bat bine si se adauga nucile. Se imparte compozitia in patru parti si se coace fiecare separat in forma unsa si presarata cu faina. Se umple cu urmatoarea crema: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga esenta de cafea, cacao si vanilie. Se bate la foc slab sau pe baia de apa pina se ingroasa. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu untul frecat spuma. Se umplu blaturile cu crema Tortul astfel umplut se imbraca in frisca.