http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Torturi"

Tort cu miere şi nuci
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 400 g samburi de nuca, 300 g zahar, o lingura unt, 50 g biscuiti (piscoturi) sfaramati, o lingurita coaja rasa de portocala, 6 oua, 500 g frisca batuta, 2 linguri miere lichida, 4 foi gelatina, cacao si bombonele colorate pentru ornat.

Mod de preparare: Se taie 100 g de nuca marunt, se incalzeste untul cu 50 g de zahar, se introduce nuca si se zahariseste. Apoi se scoate pe o farfurie (fund de lemn) si se lasa sa se raceasca.
Restul de nuca se macina si se amesteca cu biscuitii sfaramati si coaja rasa de portocala. Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma. Se incalzeste cuptorul la 175 grade C.
Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul ramas si se incorporeaza nuca cu biscuitii si coaja de portocala si pe urma albusurile batute. Aluatul astfel obtinut se toarna intr-o forma rotunda (unsa) si se coace circa 50 de minute.
Se amesteca usor frisca cu mierea lichida, dupa care se introduce gelatina dizolvata in putina apa calduta. Se intinde peste blatul copt si racit si se decoreaza cu nucile zaharisite, cacaoa pudra si bomboanele colorate.