http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Torturi"

Tort cu mere dulci
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 200 g unt, 150 g zahar, 2 zahar vanilat, 3 oua, 300 g faina, praf de copt, 75 ml lapte, 3 linguri suc de portocale, 8 mere dulci.

Mod de preparare: Pentru blat se bate spuma untul cu zaharul si zaharul vanilat. Se pun ouale si laptele apoi sucul de porocale si la sfirsit faina amestecata cu praful de copt. Se pune in forma de tort unsa. Merele se taie in doua si se curata de casuta de simburi. Se pun peste aluat cu partea bombata in sus presind putin. Se presara cu alune tocate. Se coace 60 min. Ultimele bucati se acopera cu o hirtie, sa nu se arda.
Se presara cu zahar vanilat amestecat cu scortisoara.