http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Torturi"

Tort cu cremă de vanilie şi căpşuni
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 55 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Blat: 200 g unt, 200 g zahar, 2 linguri zahar vanilat, 3 oua, 200 g faina, un praf de copt.
Garnitura: 400 g crema de vanilie, capsuni proaspete, coaja rasa de lamaie.
Glazura: 200 ml suc de fructe, 3 foi gelatina.

Mod de preparare: Zaharul se bate cu untul pina devine o crema omogena. Se pune zaharul vanilat si ouale,pe rind, amestecind bine. Se adauga faina si praful de copt. Se pune in forma de tort unsa cu putin unt si se coace 35-40 min. Se lasa sa se raceasca. Se intinde deasupra crema de vanilie. Capsunile se taie felii si se aseaza peste crema. Se moaie gelatina in apa calduta citeva minute. Se amesteca cu sucul de fructe si se pune la rece pina devine viscos apoi se intinde peste capsuni. Se presara putina coaja de lamaie rasa.