http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Torturi"

Tort cu ciocolată şi migdale
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 250 g migdale taiate marunt, 150 g ciocolata amaruie, 200 g unt, 150 g zahar, 6 oua, un varf de cutit de sare, o lingurita coaja rasa de lamaie, 3 linguri de zahar pudra, 400 g frisca batuta, 2 plicuri zahar vanilat, coaja rasa de la o portocala, o lingura lichior de portocale.

Mod de preparare: Se rumenesc migdalele intr-o tigaie fara grasime si se pun deoparte sa se raceasca. Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o craticioara si se lasa sa se topeasca pe baie de apa. Apoi se lasa si ea sa se raceasca. Se amesteca bine untul (moale) cu zaharul si se adauga galbenusurile, migdalele prajite, ciocolata si sarea. Albusurile, batute spuma, se incorporeaza usor in aluat impreuna cu coaja de lamaie. Amestecul astfel obtinut se toarna intr-o forma de tort unsa (diametrul de 26 cm), se baga la cuptorul incins si se coace 45 de minute (180 grade C). Se scoate prajitura din cuptor, se lasa putin sa se raceasca, se rastoarna si se pudreaza cu zahar farin. In frisca batuta se incorporeaza zaharul vanilat, coaja de portocala si lichiorul, se mai amesteca putin si se intinde peste tort.